Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

رشد نگران‌کننده مصرف شیرخشک در ایران؛ کاهش موالید، افزایش مصرف

تاریخ ارسال نوشته: 28 آوریل 2025

در شرایطی که نرخ موالید کشور طی سه سال اخیر با کاهش ۱۰ درصدی همراه بوده، مصرف شیرخشک در همین بازه زمانی با افزایشی ۵۰ درصدی روبرو شده است. کارشناسان از بروز «سندرم مصرف شیرخشک» سخن می‌گویند و نسبت به تبعات این روند بر نظام سلامت کشور هشدار می‌دهند.

به گزارش روابط عمومی انجمن داروسازان تهران، آمارها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۰ با تولد بیش از ۱.۱ میلیون نوزاد، مصرف شیرخشک کشور حدود ۵۴ میلیون قوطی بوده است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۳، با وجود کاهش تعداد موالید به کمتر از یک میلیون نفر، مصرف شیرخشک به ۷۲ میلیون قوطی رسیده است.

افزایش مصرف شیرخشک در کشور در حالی رخ داده که تخصیص ارز ترجیحی به این محصول نیز از ۵۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۵ میلیون دلار در سال جاری افزایش یافته است. با این حال، گزارش‌هایی از کمبود شیرخشک در بازار همچنان به گوش می‌رسد.

دکتر سجاد اسماعیلی، داروساز و متخصص اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در یادداشتی نسبت به این روند ابراز نگرانی کرده و تاکید کرده است که ادامه این وضعیت، می‌تواند بحران‌آفرین شود. وی هشدار داده که حتی افزایش تولید به ۱۰۰ میلیون قوطی نیز پاسخگوی نیاز نخواهد بود.

این کارشناس برای مهار روند فزاینده مصرف شیرخشک، سه راهکار فوری پیشنهاد داده است:

 

ترویج تغذیه با شیر مادر:

تکیه بر مزایای تغذیه با شیر مادر که می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌های خودایمنی، دیابت، ام‌اس و سایر بیماری‌ها در آینده پیشگیری کند.

 

اتصال به سامانه‌های اطلاعاتی هوشمند:

شناسایی دقیق مصرف‌کنندگان واقعی شیرخشک از طریق مراکز بهداشتی و ثبت اطلاعات در سامانه‌های ملی مانند تیتک.

 

اصلاح نظام سهمیه‌بندی شیرخشک:

بازنگری در سهمیه ماهیانه شیرخشک برای کودکان بر اساس گروه‌های سنی مختلف و جلوگیری از قاچاق معکوس ناشی از قیمت پایین شیرخشک یارانه‌ای.

 

به گفته دکتر اسماعیلی، تنها با تصمیم‌گیری‌های اصولی، همکاری بین‌بخشی و اجرای اقدامات اصلاحی می‌توان از تشدید این بحران پنهان جلوگیری کرد.

هیچ نظری وجود ندارد

مطالب تصادفی

پایداری سلامت دیجیتال با اراده قانون و اخلاق حرفه‌ای

[vc_row][vc_column][vc_column_text]دکتر زهرا غریب ناصری عضو هیات علمی گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و‌گو...

دارو کالا نیست؛ هشدار دبیر انجمن داروسازان تهران درباره تبعات فروش اینترنتی بدون نظارت

[vc_row][vc_column][vc_column_text]دکتر کاوه کاظمیان دبیر انجمن داروسازان تهران در گفت و گو با روابط عمومی انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه...

برگزاری نشست داروسازان با رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی کشور درخصوص عرضه برخط دارو

[vc_row][vc_column][vc_column_text]به گزارش روابط عمومی انجمن داروسازان تهران؛ این نشست در تاریخ 4 خرداد ماه 1404 به همراه جمعی از داروسازان...

نگاه صرف اقتصادی به سلامت؛ خطری برای نظام دارویی

[vc_row][vc_column][vc_column_text]به گزارش روابط عمومی انجمن داروسازان تهران؛ دکتر رامین مقدم، متخصص سلامت دیجیتال در نشست خبری 4 خرداد ماه 1404...